Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Etikai Kódex

Letölthető PDF formátumban 

 

Az UTE Baráti körének etikai kódexe abból a célból készült, hogy elősegítse az UTE és az Újpest FC rendezvényein a kulturált szurkolást, ezáltal pozitív, támogató környezetet biztosítson a lila-fehér színeket viselő játékosoknak és versenyzőknek. Célja továbbá, hogy példamutatásával kiszorítsa a honi sportban felbukkanó agressziót, erősítse a sportbarátságot, képviselje a fair-play szellemét.

 

Célja továbbá, hogy tagjai és a belépni szándékozók számára viselkedési útmutatást nyújtson, mellyel elő kívánja segíteni az UTE és az Újpest FC, valamint az Újpest szurkolók pozitív megítélésének erősítését.

 

Az etikai kódexet az UTE Baráti Kör elnökségének felkérésére Ozsváth Kálman értékes szakmai segítségével Borsche Gábor készítette el.

 

Az UTE Baráti Körének Kódexe azon Újpest szurkolók hitvallását és írott szabályait rögzíti, akik belépnek az UTE Baráti Körébe.

 

Az UTE Baráti Kör őrködik a tiszta, sportbaráti erkölcsön és a kölcsönös tiszteleten alapuló szurkolás felett. Védelmezi tagjainak jogait, megteremti, bővíti az Újpest szurkolók közösségét.

 

A kódexben foglaltak érvényesek és kötelezőek az UTE Baráti Kör tagjaira nézve, valamint ajánlottak minden Újpest szurkolónak.

 

A kódexben foglaltak megsértése a sport eszméjének, erkölcsi stabilitásának, valamint az UTE és Újpest FC hírnevének csorbítása, így azok érdekeinek megsértését jelentik.